Nasze składniki

Z troską o Twój wybór

Listy składników mogą być czasami przytłaczające, a nawet niemal enigmatyczne. Dlatego stworzyliśmy nasz słowniczek, który zawiera coś więcej niż tylko zwykłe hasła od A do Z, i zapraszamy Cię do odkrycia tego, co składa się na produkty do golenia marki Venus. Postanowiliśmy nie tylko wymienić poszczególne składniki, ale także objaśnić ich działanie. Pragniemy pokazać, dlaczego pasują one do naszych produktów, które zapewniają najlepsze doznania podczas golenia. Możesz mieć pewność, że wszystkie nasze składniki są starannie dobrane w określonym celu i znajdują zastosowanie w całej kategorii produktów do golenia.

Składniki roślinne

Oleje

Preparaty nawilżające

Nazwa składnika

Opis

a

ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER (akrylany/C10-30 usieciowany poliakrylan alkilowy)

Jest to składnik zagęszczający i ma właściwości błonotwórcze, działa też jako środek wzmacniający teksturę oraz emulgator. Jest wytwarzany syntetycznie i używa się go do poprawy tekstury i konsystencji kosmetyków i preparatów do pielęgnacji skóry.

ACRYLONITRILE/METHACRYLONITRILE/METHYL METHACRYLATE COPOLYMER (akrylonitryl/metakrylonitryl/metakrylan metylu (kopolimer))

Jest to kolejny rodzaj środka zagęszczającego, stosowanego powszechnie w różnych produktach do pielęgnacji skóry i golenia.

ALCOHOL DENATURED (denaturat)

Aby połączyć wszystkie wspaniałe składniki w naszych produktach, potrzebujemy rozpuszczalnika, a ten środek jest właśnie powszechnie stosowanym rozpuszczalnikiem.

ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE (ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego)

Aloes to cud natury. Żel z aloesu (Aloe vera) jest stosowany od setek lat ze względu na swoje właściwości lecznicze i odświeżające. Jest powszechnie używany jako środek leczniczy na oparzenia słoneczne, owrzodzenia i rany po ukąszeniu owadów. My stosujemy go w naszych produktach po to, aby Twoja skóra stała się miękka, gładka i jędrna.

ALPHA-ISOMETHYL IONONE (alfa-izometylojonon)

Dzięki temu związkowi produkty naobierają charakterystycznego, przyjemnego zapachu. Jego podstawowy zapach to nuta kwiatowa, a drugorzędny – fiołkowa.

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE (sól glinowa oktenylobursztynianu skrobi)

Zadaniem tego składnika jest zapewnienie poczucia miękkości i gładkości skóry. Znajduje powszechne zastosowanie w kosmetykach. Jest również wykorzystywany jako środek przeciwzbrylający i niewodny środek zwiększający lepkość, dzięki czemu krem zyskuje spójną konsystencję, bez żadnych grudek.

AMINOMETHYL PROPANOL (aminometylopropanol)

Jest to związek organiczny stosowany w celu zapewnienia naszym produktom odpowiedniego pH dla Twojej skóry. Znajduje powszechne zastosowanie w kosmetykach.

AMYL CINNAMAL (aldehyd amylocynamonowy)

Jest to bladożółty płynny materiał zapachowy o kwiatowym aromacie, który nadaje każdej recepturze jaśminowy zapach. Znajduje częste zastosowanie w kosmetykach, ponieważ doskonale odtwarza tropikalny zapach.

AMYLCINNAMYL ALCOHOL (alkohol amylocynamonowy)

Ten składnik jest bezbarwny lub nieco żółty. Nadaje produktom lekki kwiatowy zapach.

ANISE ALCOHOL (alkohol anyżowy)

Występuje w roślinie Pimpinella anisum, znanej pod nazwą biedrzeniec anyż bądź anyżek. Nadaje produktowi przyjemny, charakterystyczny zapach.

ARACHIDYL ALCOHOL (alkohol arachidylowy)

Jest to substancja wytwarzana z oleju roślinnego. Zwiększa gęstość i zapobiega rozwarstwianiu się receptury poprzez połączenie olejków i wody w produktach.

ARGAN OIL (olej arganowy)

Olej arganowy jest tłoczony z orzechów drzewa arganowego, występującego powszechnie w Maroku. Charakteryzuje się właściwościami odżywczymi i antyoksydacyjnymi, jest bogaty w witaminę E i kwasy tłuszczowe (omega 6 i 9).

AROMAT

Kombinacja składników używanych do tworzenia unikalnych zapachów dla naszych produktów.

ASCORBYL PALMITATE (palmitynian askorbylu)

Ester ten pomaga zapobiegać reakcjom wywoływanym przez tlen, dlatego znany jest również jako przeciwutleniacz (antyoksydant). Ponadto został wprowadzony na rynek jako „ester witaminy C”, ponieważ może być źródłem tej witaminy.

AVENA SATIVA (OAT) KERNEL FLOUR (mączka owsiana)

Jedwab owsiany – jak niektórzy nazywają ten produkt – to bardzo drobno sproszkowany wyciąg z nasion owsa, który daje w dotyku wrażenie jedwabistości. Sprawia, że ​​skóra staje się miękka, gładka i jędrna.

b

BENZOPHENONE-4 (benzofenon-4, inaczej sulisobenzon)

Ten składnik pomaga zapobiegać przebarwieniom produktów.

BENZYL ALCOHOL (alkohol benzylowy)

Jest to aromatyczny alkohol o łagodnym zapachu. Jest również stosowany jako konserwant.

BENZYL BENZOATE (benzoesan benzylu)

Molekuły tej substancji występują w roślinach. Używamy jej do nadawania naszym produktom przyjemnego zapachu, a także w charakterze konserwantu.

BENZYL SALICYLATE (salicylan benzylu)

Ma bardzo delikatny słodko-kwiatowy, lekko balsamiczny zapach. I właśnie w tym celu jest wykorzystywany – stanowi składnik kompozycji zapachowych naszych produktów.

BHT (butylohydroksytoluen)

Przeciwutleniacz. Jest to wytwarzany w warunkach laboratoryjnych który zapobiega reakcjom wywoływanym przez tlen.

BISABOLOL (alfa-bisabolol)

Składnik ten występuje w rumianku. Używamy go w celu redukcji podrażnień i ukojenia skóry po goleniu.

BLUE 1 (barwnik błękit brylantowy)

Syntetyczny związek organiczny. Znajduje zastosowanie jako niebieski barwnik do wszystkiego – od produktów spożywczych, poprzez leki i suplementy diety, aż po wyroby kosmetyczne.

BUTYLENE GLYCOL (glikol butylenowy)

Jest to związek organiczny, który pomaga rozpuszczać inne składniki i usprawnić aplikację preparatu.

BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) EXTRACT (wyciąg z masłosza / masło shea)

Ekstrakt z drzewa pochodzącego z Afryki Środkowej to doskonały składnik pomagający wiązać wilgoć. Dzięki niemu produkt sprawia, że ​​skóra staje się miękka, gładka i jędrna.

c

CAPRYLYL GLYCOL (glikol kaprylowy)

Ten składnik to konserwant występujący oleju palmowym i kokosowym, a ponadto wspomaga łatwiejsze rozprowadzanie produktu.

CARBOMER (karbomer)

Biały, puszysty proszek, powszechnie stosowany w kosmetykach do zagęszczania produktu.

CETYL ALCOHOL (alkohol cetylowy)

Powszechnie stosowany jako zagęszczacz i emulgator w produktach spożywczych i produktach do pielęgnacji ciała.

CETYL PALMITATE (palmitynian cetylu)

Wytwarzany syntetycznie związek, który występuje również w naturze. Jest stosowany w celu poprawy stanu skóry, a ponadto pomaga zatrzymać w skórze wilgoć.

CHONDRUS CRISPUS (chrząstnica kędzierzawa)

Roślina ta, znana również pod nazwą „mech irlandzki”, porasta obficie skaliste rejony Atlantyku. Pomaga poprawić stan skóry.

CI 42090 – BLUE 1 (barwnik Acid Blue 9)

Syntetyczny barwnik używany do nadania koloru naszym produktom. Znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym i kosmetycznym.

CI 60730 – EXT. VIOLET 2 (barwnik fioletowy)

Syntetyczny barwnik, który nadaje produktom fioletowy kolor. Znajduje zastosowanie w wielu branżach, takich jak dietetyka, medycyna czy przemysł kosmetyczny.

CINNAMAL (aldehyd cynamonowy)

Ten składnik to żółty płyn, który nadaje cynamonowi specyficzny posmak. Używamy go do nadania naszym produktom wspaniałej cynamonowej nuty.

CINNAMYL ALCOHOL (alkohol cynamonowy)

Jest to organiczny związek pozyskiwany ze styraks, balsamu peruwiańskiego i liści cynamonu. Nadaje naszym produktom wspaniałą cynamonową nutę.

CITRAL (cytral)

Cytral to podstawowy półprodukt stosowany do syntezy składników aromatycznych i zapachowych. Nadaje produktom cytrynowy zapach.

CITRIC ACID (kwas cytrynowy)

Związek organiczny będący słabym kwasem organicznym. W naszych produktach używamy go w celu zrównoważenia pH.

CITRONELLOL (cytronelol / cytronellol)

Składnik ten występuje w olejkach cytronelowych, a nawet w olejkach różanych. Stosuje się go, aby zapewnić wspaniały zapach naszym produktom.

CITRUS AURANTIFOLIA (LIME) OIL (olejek z limety kwaśnej (limonki))

Jak sama nazwa wskazuje, ten olejek eteryczny jest pozyskiwany z limonki. Olejki eteryczne każdego rodzaju zapewniają różne korzyści. Tego właśnie używamy jako składnika kompozycji zapachowych.

CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL (olejek ze skórki pomarańczy słodkiej)

Ten olejek eteryczny pozyskiwany ze skórki pomarańczy jest doskonałym środkiem służącym poprawie stanu skóry, jak również składnikiem zapachowym.

CITRUS LIMON (LEMON) PEEL OIL (olejek cytrynowy)

Ten olejek eteryczny jest pozyskiwany ze skórki cytryny i doskonale nadaje naszym produktom cytrynowy zapach.

COCAMIDOPROPYL BETAINE (kokamidopropylobetaina)

Ten związek jest mieszaniną innego składnika i związków pochodzących z oleju kokosowego. Jest to łagodny surfaktant, który usuwa brud i tłuszcz.

COCETH-7 (kwas karboksylowy coceth-7)

Ten związek jest emulgatorem. Ma za zadanie pomóc połączyć substancje tłuszczowe z wodą.

COCONUT ACID (kwas kokosowy)

Jeden z kwasów tłuszczowych najczęściej stosowanych w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała. Pochodna oleju kokosowego, pomaga sprawić, że skóra staje się miększa i gładsza. Często używany do produkcji mydła.

COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL (olej kokosowy)

Pozyskiwany z suszonego miąższu orzecha kokosowego. Olej ten znajduje zastosowanie jako składnik zapachowy, składnik pielęgnujący włosy i skórę, a ponadto jest powszechnie wykorzystywany ze względu na inne dobroczynnie właściwości.

COUMARIN (kumaryna)

Składnik pochodzenia roślinnego stosowany po to, aby nadać produktom przepiękny zapach.

CYANOMETHYLPHENYL MENTHANE CARBOXAMIDE

Substancja odpowiedzialna za efekt chłodu i świeżości po użyciu produktu.

CYCLOPENTASILOXANE (cyklopentasiloksan)

Ten silikon często znajduje zastosowanie w produktach kosmetycznych. Dzięki niemu skóra staje się jedwabiście miękka.

d

DENATONIUM BENZOATE (benzoesan denatonium)

Najbardziej gorzka substancja na świecie.

DIMETHICONE (dimetikon / polidimetylosiloksan)

Ten składnik należy do grupy znanej powszechnie jako silikony. Jego zadaniem jest zapewnienie poczucia miękkości i gładkości skóry.

DIMETHICONE PEG/PPG-20/23 BENZOATE

Należy do tej samej rodziny składników co dimetikon (polidimetylosiloksan). Pełni rolę emulgatora.

DIMETHICONOL (dimetikonol)

Jest to olej silikonowy, dzięki któremu skóra staje się miękka i gładka.

DISODIUM EDTA (sól dwusodowa kwasu wersenowego)

Jest to chelant, który pomaga produktowi spienić się w dłoni. Służy również jako jeden ze składników naszego zestawu konserwującego.

DMDM HYDANTOIN (DMDM hydantoina)

Wydłuża okres trwałości produktu, nawet po jego otwarciu, chroniąc go przed rozwojem bakterii, drożdży i pleśni.

e

EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL (olejek eukaliptusowy)

Ten olejek eteryczny jest pozyskiwany w wyniku destylacji parowej liści drzewa eukaliptusowego. Nadaje zapach naszym produktom.

EUGENOL

Zwany jest także olejkiem goździkowym. Jest to olejek aromatyczny pozyskiwany z goździków, który ma szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym i kosmetycznym, gdyż nadaje produktom przyjemny zapach.

Poprzedni

1 z 5

Następny
Przejrzyj kolekcję maszynek do golenia, ostrzy, żeli do golenia, urządzeń elektrycznych i innych produktów Venus, które zostały opracowane specjalnie dla kobiet, tak aby umożliwiać dokładne golenie i zapewniać gładką skórę.Venus ürünleri, tıraş etmek, şekillendirmek ve düzeltmek istediğiniz her yer için vücudunuz ve tüyleriniz düşünülerek tasarlandı.